четвер, 19 лютого 2015 р.

Релігія 2.0

 Релігія вичерпала свій потенціал.
 В багатьох вже почався чи, саме, зараз починається криза віри. І це нормально. В сучасному світі: технологій та інновацій діти народжуються та зростають із доступом до Інтернету, а від так, і до безмежного доступу до знань.
 Освіченій людині, яка не піддалася тиску релігійних батьків чи оточення, складно прийняти концепцію Бога, як вищої істоти, що не просто колись нас створила, а ще й до сьогодні керує нами та вислуховує наші молитви, що б потім допомогти.
 З кожним нашим кроком до пізнання Всесвіту, ми розуміємо, що Бога в релігійному розумінні, не може бути.

 Потрібно переробити релігію під сучасність. Якщо, ще сто-двісті років тому, вірити в сивого чоловіка на небі було нормально і доволі розумно, то зараз це вже схоже на ігнорування розумних доводів. як то: чому Бога ніхто не бачив (Хаблл чи космонавти), як із чотирьох істот (Адам, Єва, Авель та Киїн) виникто людство, яке Бог знищив наславши потоп, чому в Біблії нічого не сказано про динозаврів та первісних людей  ітд.

 Людина всю свою історію в щось вірувала. Вона не може по іншому, така вже психологія. То чому б не вірити в щось правдоподібне?

Немає коментарів:

Дописати коментар